A túrófánk elkészítéséhez a sonkát és az újhagymát nagyjából egyforma kis darabokra vágjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
A túrót tálba téve, villával áttörjük, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojásokat egyenként eldolgozzuk a túróval és hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Végül hozzáadjuk az aprított sonkát és a zöldhagymát is. Az egészet jól eldolgozzuk, majd 10-15 percig pihentetjük.
Amíg a fánktészta pihen, addig elkészítjük a parajmártást. Ehhez a spenótleveleket leöblítjük, a vastagabb szárakat letépjük, lecsepegtetjük és a leveleket összefogva ujjnyi csíkokra vágjuk.
Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a spenótot, és átforgatjuk, fonnyasztjuk, miközben a fokhagymát ráreszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízesítjük leheletnyi, frissen reszelt szerecsendióval is. Miután a parajlevelek megfonnyadtak, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
Fél deciliter hidegvízben feloldjuk a keményítőt, majd hozzáadjuk a mártáshoz, ezzel jól besűrítjük.
Az olajat felhevítjük 180 fokra. Két kanállal (vagy fagylaltos kanállal is lehet), kiszaggatjuk a fánkokat, megformázzuk a forró olajban kisütjük. Sülés közben eléggé megdagadnak és általában meg is fordulnak maguktól, ezért ne tegyünk egyszerre túl sokat a tésztából az olajba.
Miután szép aranysárgára sütöttük a fánkokat, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk. Tálaljuk a meleg parajmártással együtt.