Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás töltött cukkini

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Külön edényben, sós vízben megfőzzük a rizst és amexikói zöldségkeveréket, majd mindkettőt félretesszük. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, kikapargatjuk a magos belsejüket és egy olajozott jénaiba tesszük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a belsejüket.
  2. A töltelékhez az apróra vágott lilahagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és átpirítjuk azzal is. Hozzáadjuk a főtt rizst és a zöldségkeveréket, megsózzuk, megborsozzuk és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet is, és összefőzzük.
  3. Egy kanállal púposra töltjük a töltelékkel a cukkinihajókat. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben készre sütjük. Az első 30 percben fólia alatt pároljuk, utána még 30 percen át sütjük anélkül, hogy a sajt jól rápiruljon. Ha elkészült, friss aprított petrezselymet szórunk rá. Készíthetünk hozzá tejfölös mártogatóst.

    Íme a recept videón >>>

    Még több ellenállhatatlan cukkinis finomság >>> 

    Töltött cukkini és padlizsán >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss