A cukkinit megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A sonkát 3 cm széles csíkokra metéljük. Az olajbogyókat kettévágjuk, a fokhagymát meghámozzuk és összezúzzuk.
Az olajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, és egy kanállal szétnyomkodjuk. Felforraljuk, beleszórjuk a fűszereket és az olajbogyót.
Sós vizet forralunk a tésztafőzéshez, a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, és leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tésztát összekeverjük a sonkával. Nagyobb adagokat feltekerünk egy villára, és fészekké alakítjuk mindet. Kiolajozott, tűzálló tálba rakosgatjuk, ráöntjük a mártást, ráreszeljük a sajtot, és 10-15 percre a sütőbe toljuk. Azonnal tálaljuk.
Aranyló sárga szín, barackos, lime-os illattal. Szájban eleganciával, frissességgel, és harmóniával lehet a legjobban jellemezni. A palackos érlelés jegyei megtalálhatók ennek a félszáraz pezsgőnek az ízében is. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!