A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben félkeményre kifőzzük, majd leszűrjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal.
A hagymát felkarikázzuk, a gombát és a paprikát felszeleteljük, a sonkát apró kockákra vágjuk, a bazsalikomlevél felét nagyobb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, a hagymát megpároljuk rajta, majd rádobjuk a sonkát és a gombát, és együtt tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 1 dl tejfölt ráöntünk a sonkára, és jól összeforraljuk. Belekeverünk 1 darab nyers tojást és a bazsalikom felét.
A megfőtt tészta felét beleszedjük a sütőtálba, majd ráöntjük a fűszeres sonkát, elsimítjuk, és befedjük a tészta másik felével. A tetejére ráhalmozzuk a maradék tejfölt, amit kikeverünk egy nyers tojással, és 1 teáskanál olajjal. Belekeverjük a megmaradt felaprított bazsalikomot, elsimítjuk a sonkás tészta tetején, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Egy remek rakott sonkás tészta készült újra gondolva ,mert újítottam az alapanyagokkal,pl a gombával,bazsalikommal.Egy teljesen új ízvilág tárul elénk. A sonka a húsvéti maradék sonkából van. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!