Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a sonkát (a bőre nélkül) kis darabokra aprítjuk, a sajtot lereszeljük.

A tejfölt elkeverjük a tojások sárgáival, fűszerezzük, majd a sonkával és a reszelt sajt felével összekeverjük, a tésztát is hozzákeverjük, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot finoman beleforgatjuk.

Kikenünk egy tűzálló tálat vajjal, belesimítjuk a tésztát, és a maradék sajttal megszórjuk a tetejét.

Előmelegített forró sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, és rövid pihentetés után kockákra vágva tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss