Elkészítés: A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Közben a sonkát (a bőre nélkül) kis darabokra aprítjuk, a sajtot lereszeljük.
A tejfölt elkeverjük a tojások sárgáival, fűszerezzük, majd a sonkával és a reszelt sajt felével összekeverjük, a tésztát is hozzákeverjük, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot finoman beleforgatjuk.
Kikenünk egy tűzálló tálat vajjal, belesimítjuk a tésztát, és a maradék sajttal megszórjuk a tetejét.
Előmelegített forró sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, és rövid pihentetés után kockákra vágva tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre