Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-tejfölös kelt háromszögek

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 dl étolaj
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg sonka kockára vágva
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 konzerv kukorica
  • 25-30 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár nagy tejföl
  • bacon kockára vágva
  • 4-5 db savanyú uborka
  • A tetejére:
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl langyos tejben 1 csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük ( 40 perc-1 óra).

Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével (sózom, borsozom és kis majonézt is keverek hozzá), majd ráhalmozzuk a felaprított sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, savanyú uborkát, reszelt sajtot, és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.

Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, a tetejére sajtot szórunk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss