hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás szendvicstorta (smörgostorta)

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Előveszünk egy kedves keverőtálat. A krémsajtot a majonézzel, 2 főtt tojás sárgájával, a mustárral és az áttört túróval jól elkeverjük. A finomra aprított metélőhagymával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott főtt, füstölt tarját, még egyszer jól összekeverjük.

Most jön a mágia: a kenyérszeleteket ezzel a krémmel megkenjük úgy, hogy maradjon belőle a torta oldalára is. Három szeletre gépsonkát fektetünk, egymásra rétegezzük, majd megkent felével felfelé rátesszük a negyedik kenyeret is. Tortánkat a maradék krémmel körbekenjük, a vékonyra szelt retekkel, paradicsommal, uborkával kidíszítjük. Tegyünk a tetejére még a füstölt sonkából formázott rózsákat is, hogy teljes legyen a gyönyör.

Egy kis időre tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjen. Tálaljuk jóképű vodkával, és jéghideg minőségi világos sörrel.

Ezek is érdekelhetnek