Kenjünk meg 6 szelet kenyeret a vajjal és a mustárral, majd tegyünk rájuk 1-1 szelet sonkát. Rendezzük őket kivajazott tűzálló tálba, szórjuk meg a durvára reszelt sajt felével, azután fedjük be a megmaradt kenyérszeletekkel.
A tejszínt keverjük simára egy kevés sóval, borssal, és locsoljuk a kenyérszeletekre. Végül hintsük meg a maradék sajttal, és süssük a 250 fokos sütőben 15 percig. Tükörtojással tálalhatjuk. Petrezselyemlevéllel díszíthetjük.
A melegszendvicsből könnyen extra bundáskenyeret varázsolhatunk, ha főzőtejszín helyett felvert tojással öntjük le a toastokat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!