A sonkát kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott sonkát, megszórjuk egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és kevergetve pár percig sütjük, majd kihűtjük. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt, és alaposan összekeverjük. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.)
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, hozzáadjuk a sonkás-sajtos keverékhez, majd forgassuk, keverjük össze.
Egy jénaitálat (vagy tepsit) kikenünk a maradék vajjal, majd beleöntjük a tésztás keveréket. Ezután megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.