Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtos tészta csőben sütve

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sonkát kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a felkockázott sonkát, megszórjuk egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és kevergetve pár percig sütjük, majd kihűtjük. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt, és alaposan összekeverjük. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.)
  3. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, hozzáadjuk a sonkás-sajtos keverékhez, majd forgassuk, keverjük össze.
  4. Egy jénaitálat (vagy tepsit) kikenünk a maradék vajjal, majd beleöntjük a tésztás keveréket. Ezután megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

A maradék húsvéti sonka felhasználásának ez egyik legfinomabb módja... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss