hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtos tallér

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát (vagy húsos szalonnát) nagyon apró kockára vágjuk (esetleg daráljuk) és zsírban kisütjük. A sajtot lereszeljük. A margarint jól elmorzsoljuk a liszttel.
  2. A reszelt sajtot, a tejfölt, a szódabikarbónát, és a sót hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Összegyúrjuk. Morzsalékos tésztát kapunk.
  3. A sült sonkát a zsírral együtt belekeverjük, így már egy jól összeálló masszát kapunk.
  4. Kis golyókat formáunk belőle, vagy deszkán kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Ostyasütőben 1-2 percig sütjük.

FÖLDIMOGYORÓS TALLÉR>>> 

SAJTOS ZABPEHELYTALLÉR>>> 

ZABTALLÉROK>>> 

Ezek is érdekelhetnek