Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtos rakott krumpli

85 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott krumpli elkészítéséhez megpucoljuk a burgonyákat, majd nagyjából 1 centis vastagsában felszeleteljük őket.
  2. A bacont felaprítjuk, majd megpirítjuk egy serpenyőben, aztán félretesszük.
  3. Egy sütőformát vagy tepsit kiolajozunk. Az aljába fektetünk egy réteg szeletelt nyers burgonyát, megsózzuk, majd rátesszük a felaprított sonkát és a sajtszeleteket, végül pedig a bacont. Addig ismételjük mindezt, amíg meg nem telik a tál.
  4. A tojást kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval.
  5. Végül az egészet a burgonyára öntjük, megszórjuk a tetejét a felkarikázott hagymával és a reszelt sajttal.
  6. A rakott krumplit 180 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.

Nézzétek meg videón is, hogyan készül a sonkás-sajtos rakott krumpli:

Ezek is érdekelhetnek

Friss