Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tésztát rövid ideig (amíg a tölteléket elkészítjük) pihentetjük.
A sajtot lereszeljük, a sonkát, a zöldpaprikát, a póréhagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A bacont szintén apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit összeborítjuk és elkeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kör alakúra nyújtjuk őket. Közepére halmozzuk a tölteléket (1-1 púpozott evőkanálnyit), majd a tésztát félbehajtjuk, és széleit egy villával lenyomkodjuk.
Egy teflon serpenyőben olaj nélkül 5 perc alatt megsütjük, és melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre