Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtos palacsinta frittata

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást habverővel, vagy robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a lisztet, pici sót, majd a lisztet is apránként. Ha megfelelő sűrűségű a tészta, egy felhevített, kiolajozott serpenyőben, a hagyományos  készre sütjük a palacsintákat.
  2. Amikor az összes palacsinta megvan, egyenként egy lapostányérra fektetjük őket. Először egyenletesen, a teljes felületet, megkenjük 1/2 evőkanál Erős Pistával. Másodszor a tészta közepére helyezünk 2 szelet füstölt sajtot. Végül pedig a sajtokat 3 szelet csirkemellel borítjuk.
  3. A palacsintákat feltekerjük, majd egy éles késsel (Óvatosan!) vékony szeletekre vágjuk. 1 adaghoz 1,5 db palacsinta kell.
  4. A tekercseket egy 23,5 cm átmérőjű, szilikonos sütőpapírral bélelet formába tesszük. (Vagy ennek a méretnek nagyjából megfelelő négyzetes/téglalap alakú tepsibe). Ha biztosak vagyunk benne, hogy a tepsinkben tutira nem ragad le az étel, elhagyhatjuk a sütőpapírt.
  5. Egy tálba felütjük, majd felverjük a 4 db tojást. Sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 1 evőkanál snidlinget is.
  6. Ráöntjük a tepsibe helyezett palacsintacsigákra és 180 fokos sütőben 6-7 percig sütjük. Akkor jó, ha már kicsit barnul, és a tojás sem kocsonyás. Jó étvágyat!

 11+1 TOJÁSOS REGGELI, AMITŐL JÓL INDUL A NAP! >>>

3+1 BOMBABIZTOS TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PALACSINTATÉSZTA >>> 

ÍGY NEM RAGAD LE ÉS SZAKAD SZÉT: TIPPEK PALACSINTASÜTÉSHEZ >>> 

Megjegyzés

Bár a végeredmény annyira nem látványos, mint a sütés előtt, de nagyon finom! - kagica1

Ezek is érdekelhetnek

Friss