Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtos-padlizsános tekercs

MME MME
4.3/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A padlizsán végeit levágjuk, megmossuk, és hosszában kb. 16 vékony szeletre vágjuk, besózzuk. A mozzarellát lecsepegtetjük, és 8-8 szeletre vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, és leveleit letépkedjük.

Elkészítés: A padlizsánszeleteket leöblítjük, mindegyikre 1-1 szelet sonkát, mozzarellát és néhány bazsalikomlevelet fektetünk. Feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomot felforrósítjuk, belekeverjük a fűszervaj felét. A szószt egy tűzálló tálba öntjük, rátesszük a tekercseket, és apróbb darabokban rászórjuk a maradék vajat. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Friss, fokhagymás pirított bagettet kínáljunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 543 kcal

Ezek is érdekelhetnek