A kenyérszeletek egyik oldalát egy pillanatra tejbe mártjuk, a másikat megkenjük vajjal vagy vajkrémmel.(A vajat, vajkrémet igény szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.)
5 szelet kenyérre ráhelyezünk egy-egy szelet sonkát, 2-3 karika paradicsomot, végül pedig egy vékony szelet sajtot, majd, a vajazott felükkel rájuk borítjuk a másik 5 szelet kenyeret.
Kontakt grillsütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad, a kenyér megpirul.
Ha a kenyérszeleteket tejbe mártom, sütéskor nem szárad ki, lágy, omlós marad. Mikor úri kedvem úgy diktálja, kevés mustárral vagy piros arannyal is megdobom.
- Nanasnani
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!