Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtkrémes torta

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fagyasztott leveles vajastészta
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg snidlinges sajtkrém (vagy natúr sajtkrém snidlinggel elleverve)
  • 20 dkg kapros sajtkrém (vagy natúr sajtkrém kaporral elleverve)
  • 20 dkg borsos sajtkrém (vagy natúr sajtkrém frissen őröt borssal elleverve)
  • 20 dkg vékonyra szeletelt sonka
  • 10 dkg mandula

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát a felengedés után 3 egyenlő részre osztjuk. Enyhén belisztezett gyúródeszkán a részeket 3-4 mm vastag kerek lappá nyújtjuk. Egy 23 cm-es sütőformát ráteszünk, s a forma mentén körbevágjuk.

A lapot tortaformába tesszük, tetejét felvert tojással megkenjük, tűvel megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt
átsütjük, majd félretesszük kihűlni.

A másik két lapot is így készítjük el.

Az első lapot tortatányérra helyezzük, megkenjük snidlinges sajtkrémmel. Rátesszük a következő lapot, amire borsos sajtkrém kerül, és befedjük az utolsó lappal. Elsimítjuk rajta a kapros sajtkrémet, és göngyölt sonkával díszítjük.

A mandulát éles késsel vékony szeletekre vágjuk, és zsír nélkül megpörköljük, majd a torta oldalára szórjuk.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet özv.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss