Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtkrémes piskótarolád

mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 3 tojás
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • őrölt fehérbors
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg krém sajt
  • 10 dkg mascarpone

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehérborssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, majd apránként óvatosan fakanállal hozzákeverjük a keményre vert habot.

Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelünk sütőpapírral, ráönteni a masszát, egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, majd szorosan feltekerjük. Teljesen kihűtjük, de közben többször ki-be tekerjük, hogy ne repedjen meg, és a formája is megmaradjon.

A töltelékhez a vajat a tejföllel kicsit kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát, ízlés szerint sót és őrölt borsot. Ezután jó alaposan összekeverjük.

A teljesen kihűlt piskótatekercset megtöltjük a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük.

A bevonókrémhez jó habosra keverjük a mascarponét és a krémsajtot ízlés szerinti mennyiségű sóval. Tálcára helyezzük a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről bevonjuk a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek és könnyen szeletelhető legyen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss