Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-ricottás cannelloni

1/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Olajon pirítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, és lassú tűzön főzzük kb. 30 percig, amíg jó sűrű lesz.

2. Enyhén sós, lobogó vízbe óvatosan helyezzük bele a cannellonikat, és 8 percig főzzük őket. Tegyük ki őket egy nagy deszkára.

3. Egy tálban keverjük össze a ricottát az apró kockákra vágott sonkával és 1 egész tojással. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tepsit.

5. Mikor a cannelloni kihűlt, töltsük bele a keveréket egy kiskanál segítségével.

6. A tepsi aljára szorosan egymás mellé helyezzük a cannellonikat, oszlassuk el rajtuk a paradicsomszószt, és reszeljünk sajtot a tetejére.
Előmelegített sütőben 30 percig süssük.

Megjegyzés

Van, aki úgy tölti be a cannellonit, hogy egyáltalán nem főzi ki. Én nem főztem teljesen puhára a tésztát, de így nagyon egyszerű volt betölteni, mert lehetett formázni a tésztát. - Giuditta25

Ezek is érdekelhetnek

Friss