Elkészítés: 1. Olajon pirítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomkonzervet, ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, és lassú tűzön főzzük kb. 30 percig, amíg jó sűrű lesz.
2. Enyhén sós, lobogó vízbe óvatosan helyezzük bele a cannellonikat, és 8 percig főzzük őket. Tegyük ki őket egy nagy deszkára.
3. Egy tálban keverjük össze a ricottát az apró kockákra vágott sonkával és 1 egész tojással. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tepsit.
5. Mikor a cannelloni kihűlt, töltsük bele a keveréket egy kiskanál segítségével.
6. A tepsi aljára szorosan egymás mellé helyezzük a cannellonikat, oszlassuk el rajtuk a paradicsomszószt, és reszeljünk sajtot a tetejére.
Előmelegített sütőben 30 percig süssük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre