Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás rétes

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tésztát hagyjuk kiengedni. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, s amikor habzik, beleszórjuk a pórét. Jól elkeverjük, beleöntjük a tejet, habverővel simára keverjük, és 1-2 percig forraljuk. Sűrű masszát kapunk. Amikor kiforrt, félretesszük hűlni. A sonkát és a főtt tojásokat nem túl finomra összevágjuk, és az időközben kihűlt masszához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastag téglalapra, a széleit megkenjük felvert tojással. A tölteléket egy sávban helyezzük a tésztára, és úgy tekerjük fel, hogy a tészta hajtása alul legyen. Vigyázni kell, hogy a tészta a hajtásnál csak 2-3 cm-es sávban fedje egymást. Tepsire tesszük, végeit lenyomkodjuk, a tetejét lekenjük felvert tojással. A sütőben 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, pár percet pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.

Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 70 perc múlva
1 adagmártással: 630 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss