Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás rakott tészta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, finomra vágott hagymát a vaj felén és az olajon aranybarnára pirítjuk, a sonkát apróra felkockázzuk.
  2. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
  3. Külön tálban a tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal, a sonkával és a hagymával, majd összedogozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. A végén lazán a főtt tésztához keverjük, és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítjuk, a maradék vajat a tetejére morzsoljuk.
  4. A tetejét fóliával letakarjuk, 160 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve 200 fokon további 10 percig pirítjuk. A sütőtálban hagyva, melegen tálaljuk. Vegyes salátát kínálhatunk hozzá.

VÖRÖS PESTÓS RAKOTT TÉSZTA >>> 

MÉG TÖBB SONKÁS RECEPT >>> 

TÉSZTÁK >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss