Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-póréhagymás sült palacsinta

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • 3.5 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 1-1.5 dl szódavíz
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg szeletelt főtt sonka
  • 15 dkg póréhagyma
  • A besamelhez:
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
  • A tetejére:
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítés

  1. A lisztet és a sót összekeverjük. A tojásokat villával kissé felverjük, a tejhez adjuk, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel, végül beleöntjük az olajat. Szódavízzel addig hígítjuk, míg sűrű - tejszínszerű - állaga lesz. Palacsintákat sütünk belőle.
  2. A palacsintákat megtöltjük a vékony csíkokra vágott sonkával és a felkarikázott póréhagymával, sózzuk, borsozzuk, feltekerjük. Kerámiatálba egymás mellé fektetjük. Leöntjük a besamellel, reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

CUKKINIS-SAJTKRÉMES RAKOTT PALACSINTA >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek