Elkészítés: A húst besózom, borsozom, forró zsíron hitelen körbesütöm, öntök rá száraz fehérbort, kevés vizet. Dobok mellé 1 kettévágott hagymát, néhány gerezd fokhagymát, pár szem borókabogyót, 1 kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára párolom. Elfövő levét apránként vízzel, de inkább borral pótolom. Ha már puha, néhány percig pihentetem, felszeletelem, tűzálló tálra egymás mellé teszem a szeleteket.
Közben a főtt, füstölt húst ledarálom, adok hozzá annyi tejfölt, hogy sűrű masszát kapjak, amit egyenletesen a hússzeletekre terítek. Centis vastagságúra felszeletelem a hámozott, magházától megszabadított almákat, és minden hússzeletre 1-1 almakarikát teszek. Beborítom vékony sajtszeletekkel, előmelegített sütőben 15 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre