Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük és lecsöpögtetjük, amíg a szószt elkészítjük hozzá.
A hagymát felkockázzuk és üvegesre dinszteljük, aztán beletesszük a szintén felkockázott sonkát, majd a darált húst, és szép barnára összepirítjuk. Ezután belekockázzuk a paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát. Majd felöntjük a paradicsomlével, és ha szükséges, még egy kicsi vízzel is, hogy finomra puhuljon a hús. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a csipet oregánót, bazsalikomot, cukrot és a törött paprikát. Hagyjuk, hogy megpuhuljon a hús és összeérjenek az ízek.
Ha kész, összekeverhetjük a tésztával vagy külön-külön hagyjuk őket. Én most külön hagytam őket, egy tányérba szedtem tésztát a közepére szószt, a tetejét pedig puha sajtból virágot formáztam belőle.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre