hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-paprikás pite

90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához a lisztet összeszitáljuk a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a tojást, a vizet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába tekerjük és hűtőben 60 percig pihentetjük.
  2. A hagymákat és a paprikát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A sonkát késes aprítóval apróra daraboljuk. A tojást a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a sonkát, a zöldséget és ízesítjük sóval, borssal, fűszerkeverékkel.
  3. A tésztát 1/3-2/3-ad részre osztjuk. A nagyobbik tésztarésszel kibélelünk egy 36x12 cm-es piteformát, az alját villával megbökdössük és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a tölteléket, rátépkedjük a mozzarellát, a maradék tésztával pedig berácsozzuk a tetejét.
  4. A tésztát tojássárgájával lekenjük és 180 fokon aranybarnára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek