Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás palacsinta chilizselével

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintákhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • a sütéshez olaj
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 2 kanál liszt
  • 5 dl tej
  • 40 dkg főtt sonka
  • bors
  • chilizselé

Elkészítés

Elkészítés: A palacsinta összetevőit csomómentesre keverjük, majd 30 perc pihentetés után kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.

A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kissé melegítjük, majd felöntjük a hideg tejjel. Folytonosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon a mártás. Pár percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.

A sonkát ledaráljuk, beleszórjuk a bechamel mártásba, majd kissé kihűtjük.

Ezzel a finom, gyors töltelékkel töltjük meg, vagy rétegezzük le a palacsintákat. A sonkakrémre kenjünk vékonyan chilizselét vagy tormakrémet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss