Elkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
A hagymát összevágjuk, és az olajon megfuttatjuk, majd a tűzről levéve félretesszük hűlni. A sonkát és az olívát apróra vágjuk, majd a kihűlt hagymához keverjük. A felvert tojással összeforgatjuk, megborsozzuk.
A tésztát lisztes gyúródeszkán kinyújtjuk, és 8 centi átmérőjű körökre kiszaggatjuk. A tészta közepére kanállal tölteléket halmozunk, és a korongokat félbehajtjuk. A széleket villával lenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kész batyukat, megkenjük tojással, majd megszórjuk tökmaggal vagy szezámmaggal. 180 fokon előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre