Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-olívás batyuk

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.

A hagymát összevágjuk, és az olajon megfuttatjuk, majd a tűzről levéve félretesszük hűlni. A sonkát és az olívát apróra vágjuk, majd a kihűlt hagymához keverjük. A felvert tojással összeforgatjuk, megborsozzuk.

A tésztát lisztes gyúródeszkán kinyújtjuk, és 8 centi átmérőjű körökre kiszaggatjuk. A tészta közepére kanállal tölteléket halmozunk, és a korongokat félbehajtjuk. A széleket villával lenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kész batyukat, megkenjük tojással, majd megszórjuk tökmaggal vagy szezámmaggal. 180 fokon előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss