Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás napraforgó kelt tésztából

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 14 dkg joghurt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • kb. 1 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • A tetejére:
  • 1 tojás a lekenéshez
  • szezámmag vagy magok
  • A töltelékhez:
  • sonka
  • tejföl
  • mustár
  • Erős Pista
  • bors
  • reszelt sajt
  • hagyma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat én kenyérsütőgépbe tettem, és ott kelesztettem.

Ha kész a kelt tészta, 2 gombócot formázok belőle. Köralakúra nyújtom, kb. 2-3 mm vékonyra. Az egyik lapot tepsibe teszem.

A töltelék alapanyagait összekeverem ízlés szerint, majd a tésztára kenem, s ráteszem a másik körré kinyújtott tésztát. Közepét benyomom pogácsaszaggatóval, de csak annyira, hogy a nyoma ott legyen. Lekenem tojással, megszórom magokkal, bevagdosom kb. 12-16 cikkbe, majd mindegyik cikken kettőt-hármat tekerek. Úgy néz ki, mint a napraforgó.

Előmelegített sütőben aranybarnára megsütöm kb. 30 perc alatt.

Megjegyzés

Nagyon szép, látványos, laktató vacsora is lehet.
- 19610425

Ezek is érdekelhetnek

Friss