Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-krumplis pogácsa

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sonkás-krumplis pogácsa tésztájához a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük, majd áttörjük, és hagyjuk hűlni.
  2. Az élesztőt egy pici cukorral langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk.
  3. A lisztet a burgonyával, a tojással, egy csapott kávéskanál sóval, egy csipet borssal és az élesztővel összeállítjuk, majd közepes keménységű tésztává dolgozzuk.
  4. Langyos helyen negyedóráig kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral és megszórjuk a felvagdalt sonka egynegyedével. Összehajtjuk, 15 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük. Utoljára ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és felvert tojással megkenjük a tetejét.
  5. Kizsírozott tepsibe rakjuk, és közepes hőfokon megsütjük. 

Megjegyzés

Ízesebb és omlósabb lesz, ha a sonka szalonnarészét is belevagdaljuk. Fekete Mihályné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss