Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-krémsajtos kiflik

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  2. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, elkeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, 1 kanál liszttel és 1 tojás sárgájával.
  3. A tésztát 10-15 cm szélesre nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből, majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.

GYULAI KOLBÁSZOS KIFLI>>> 

SAJTOS CSAVART KIFLI>>> 

KEFIRES PIZZAKIFLI>>> 

Ezek is érdekelhetnek