hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-krémsajtos kiflik

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A TÉSZTÁHOZ:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 2 db tojás (sárgája)
  • A TÖLTELÉKHEZ:
  • 20 dkg sonka (vagy füstölt tarja)
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • bors
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojás (sárgája)
  • A TETEJÉRE:
  • 1 db tojás
  • 2-3 dkg szezámmag

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  2. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, elkeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, 1 kanál liszttel és 1 tojás sárgájával.
  3. A tésztát 10-15 cm szélesre nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből, majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.

GYULAI KOLBÁSZOS KIFLI>>> 

SAJTOS CSAVART KIFLI>>> 

KEFIRES PIZZAKIFLI>>> 

Ezek is érdekelhetnek