A sonkás kalácsfelfújt PONTOS HOZZÁVALÓIT ÉS ELKÉSZÍTÉST A VIDEÓ ALATT TALÁLJÁTOK!
Sonkás kalácsfelfújt
Hozzávalók 4-6 főre:
1 db JÓkenyér vajas kalács
40 dkg rácsos szívsonka szelet
4 db tojás
200 ml tej
só
bors
10 dkg trappista sajt
1 marék bébispenót
kevés vaj
Elkészítése:
A tojásokat kikeverjük a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután adjuk hozzá a durvára aprított spenótot és a reszelt sajtot.
A kalácsot felszeleteljük, a sonkát felkockázzuk.
Egy kivajazott formát kirakunk a szeletelt kaláccsal, rádobáljuk a sonkát, majd ráöntjük egyenletesen a tejes tojást.
Végül 180 fokos sütőben alufólia alatt kb. 40 percet sütjük, aztán alufólia nélkül még 10 percet. Melegen tálaljuk.