Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás töltött pizza

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olívaolaj
  • 2,5 dl langyos víz
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sonka
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bazsalikom
  • pizzakrém
  • A tetejére:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk. Letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük.

A töltelékhez olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt puhára sütjük.
Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. A sülés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni.

A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.

Az egyik cipót kisodorjuk, és a tepsibe helyezzük. Pizzakrémmel megkenjük úgy, hogy a széleinél 1,5 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük. A tölteléket rátesszük, és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk.
A megvizezett részeknál a felső lapot rányomkodjuk, hogy összeragadjon.

Előmelegített sütőben sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom akkor is, ha marad belőle, nem szárad ki a töltött pizzánk, élvezhető másnap is.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek