Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás töltött paradicsom

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát, majd megfűszerezzük a sóval, borssal, majorannával. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát is, ami összefogja a tölteléket.
  2. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük. Kalapjukat levágjuk, belsejüket kikanalazzuk,  és a sonkás-gombás töltelékkel megtöltjük a paradicsomokat.
  3. Sajtszeletekből kis tappancsokat szabunk, és a paradicsom alá tesszük. Majonézzel szemeket, szájat és az orrot rajzolunk neki. Zöldséglevelet teszünk a tetejére.

Megjegyzés

Kedvenc nyári recept! - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss