Elkészítés: A megmosott padlizsánt hosszában félbevágom, vajjal kikent sütőlemezre fektetem, és forró sütőben
kicsit átsütöm. Ezután a padlizsán húsos részét kiszedem, és apró kockára vágom.
8 dkg vajat felforrósítok, benne 1 kis fej hagymát üvegesre pirítok, héj nélküli, kockára vágott paradicsomot, kockára vágott sonkát adok hozzá, és jól átpárolom. Sóval, borssal ízesítem. A szintén kockára vágott gombát vajban megpirítom.
Összekeverem a párolt sonkás padlizsánt a gombával, a főtt rizzsel és a tojással. A töltelékkel megtöltöm a kivájt padlizsánokat, kivajazott tepsibe teszem, megszórom kevés zsemlemorzsával, olvasztott vajjal meglocsolom, és
szép pirosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre