Elkészítés: A csíkokra vágott füstölt szalonnát és a felkarikázott chilipaprikát kevés olajon megpirítjuk (ízlés szerint ez utóbbi elhagyható), majd beletesszük a félbevágott és feldarabolt vöröshagymát. Ha ez megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felszeletelt gombát. Amint levet eresztett, következik a csíkokra vágott sonka vagy tarja. Rövid párolás után a tejszínt és a paradicsomlét is hozzáöntjük.
Ha felforrt, belenyomjuk a tömlős sajtot, és borssal, oregánóval, bazsalikommal, sóval fűszerezzük. (Kevés cukrot is tehetünk bele, mert kiemeli a fűszerek ízét.)
Forrás és besűrűsödés után beleöntjük a megfőtt, lecsepegtetett spagettit, majd összekeverjük, összeforraljuk, végül vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre