Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás rétestekercs

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • ételízesítő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg füstölt húsos szalonna
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg gomba
  • étolaj
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből a tojással, a vajjal, a túróval sima tésztát gyúrunk, kevés ételízesítővel fűszerezzük. Ha kész, néhányszor meghajtjuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

A megtisztított és felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket, ezután a sonkát, végül egyenletesen elosztjuk rajta a gombát.

A tésztát óvatosan feltekerjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek