Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás-kukoricás lasagne

MME MME
5/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 doboz lasagne tészta
  • reszelt sajt
  • 30 dkg konzerv gomba
  • 10-15 dkg szeletelt sonka, vagy füstölt főtt tarja
  • 30 dkg konzerv kukorica
  • ételízesítő
  • A mártáshoz:
  • 2,5 dl tejszín (vagy tejföl egy kis tejjel hígítva)
  • bors
  • kakukkfű (+ fűszerek ízlés szerint)

Elkészítés

Elkészítés: A mártáshoz a tejszínt ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Egy hőálló tál aljára öntünk belőle egy keveset, majd letesszük rá az első sor tésztalapot. Erre öntjük a doboz gombát, sózzuk, borsozzuk, majd ismét leöntjük egy réteg mártással. Erre kerül a következő sor tészta, rá a sonka, majd megint mártás, tészta, kukorica, ételízesítő, mártás, majd az utolsó réteg tészta. A maradék mártást a tetejére öntjük.

Lefedjük a tálat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük. Körülbelül 15 perc múlva eltávolítjuk a tálról a fóliát vagy fedelet. Ekkor bőven megszórjuk a reszelt sajttal, és enyhén pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss