Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás calzone

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A bögrébe morzsolt élesztőt kikeverjük a cukorral, majd hozzáadunk 3/4 dl langyos vizet és simára keverjük.
  2. A lisztet keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a feloldott élesztőt, a sót és az olajat. Hozzáöntünk további 3/4 dl vizet, és kézi mixer dagasztószárával összedolgozzuk. A tésztát négyfelé osztjuk, gombócokká kerekítjük, és letakarva, meleg helyen kelesztjük 45-60 percig.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékony kerek lapokká nyújtjuk. Az egyik felüket kirakjuk a felszeletelt paradicsommal, megszórjuk némi sóval és cukorral, megpakoljuk a felszeletelt vagy -darabolt gombával, a szeletekre vágott mozzarellával és a sonkával, majd megszórjuk az oregánóval és a kakukkfűvel. A tésztaszéleket megkenjük vízzel, majd a lapok üres felét a töltelékre hajtjuk, és a széleknél jól összenyomjuk.
  4. Végül a calzonékat sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük, és a 250 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 15 perc alatt.

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

PIZZA EGYSZERŰEN >>> 

OLASZOS FOGÁSOK >>> 

Megjegyzés

Szurkáld meg vagy vágd be a calzone tetejét, hogy a sütés közben keletkező gőz ne repessze szét!
Szebb színe lesz a tésztának, ha megkened tejjel vagy vízzel elkevert tojással.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss