A sonkás falatka elkészítéséhez a kitekert tésztát pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig.
A sonkát kockázzuk fel, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, és aprítsuk fel azokat.
A vajat forrósítsuk fel, és fonnyasszuk meg a rajta hagymát. Forgassuk bele a mustárt, a tejszínt, a sonkát, a darált mandulát, továbbá a petrezselymet. Ezután sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.
A leveles tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra, és osszuk el rajtuk a sonkás keveréket. Tekerjük fel mindet, majd vágjuk fel hat darabra.
Rendezzük el a sonkás falatkákat sütőpapírral bélelt sütőtálcában, kenjük meg a tetejüket a tejjel elhabart tojássárgájával, majd szórjuk meg a sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük szép pirosra. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.