hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás falatka

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Mustár

Elkészítés

  1. A sonkás falatka elkészítéséhez a kitekert tésztát pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig. A sonkát kockázzuk fel, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, és aprítsuk fel azokat.
  2. A vajat forrósítsuk fel, és fonnyasszuk meg a rajta hagymát. Forgassuk bele a mustárt, a tejszínt, a sonkát, a darált mandulát, továbbá a petrezselymet. Ezután sózzuk, borsozzuk meg a keveréket. 
  3. A tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra, és osszuk el rajtuk a sonkás keveréket. Tekerjük fel mindet, majd vágjuk fel hat darabra. 
  4. Rendezzük el a sonkás falatkákat sütőpapírral bélelt sütőtálcában, kenjük meg a tetejüket a tejjel elhabart tojássárgájával, majd szórjuk meg a sajttal, és toljuk a 200 fokos sütőbe 15-20 percre. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. 

Megjegyzés

24 db-hoz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss