Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás falatka

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Mustár

Elkészítés

  1. A sonkás falatka elkészítéséhez a kitekert tésztát pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig.
  2. A sonkát kockázzuk fel, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, és aprítsuk fel azokat.
  3. A vajat forrósítsuk fel, és fonnyasszuk meg a rajta hagymát. Forgassuk bele a mustárt, a tejszínt, a sonkát, a darált mandulát, továbbá a petrezselymet. Ezután sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.
  4. A leveles tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra, és osszuk el rajtuk a sonkás keveréket. Tekerjük fel mindet, majd vágjuk fel hat darabra.
  5. Rendezzük el a sonkás falatkákat sütőpapírral bélelt sütőtálcában, kenjük meg a tetejüket a tejjel elhabart tojássárgájával, majd szórjuk meg a sajttal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük szép pirosra. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A megadott mennyiségből 24 db sonkás falatka készíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss