Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás csiga egyszerűen

45 perc
egyszerű
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. A szétválasztott tojás sárgáját kikeverjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A leöblített petrezselymet lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket finomra vágjuk. A hagymát egy tálban összekeverjük a sonkakockával, a tejföllel, a sajttal, a petrezselyemmel és a tojásfehérjével. Enyhén megsózzuk, valamint megborsozzuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A leveles tésztát kigöngyöljük, és megkenjük a sonkás keverékkel. A tésztalapot a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, és kb. 1 cm vastagon felszeleteljük.
  3. A csigákat sütőpapírral leterített tepsibe tesszük, megkenjük a tojássárgájával, és az előmelegített sütő középső részében aranyszínűre sütjük kb. 18 perc alatt.

SONKÁS-MUSTÁROS CSIGA >>> 

MEDVEHAGYMÁS-SAJTOS CSIGA>>> 

PIZZÁS CSIGA LEVELESTÉSZTÁBÓL>>> 

Mértékkel adagold a sót, mert a sonka eleve sós! Ketchup vagy más szósz illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss