Elkészítés: A babról leszűrjük a levét, jól lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a megmosott paprikát szárazra töröljük, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, felkockázzuk.
A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sonkát kb. 1 cm széles csíkokra metéljük. A kakukkfűvet megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk és finomra aprítjuk.
Az ecetet olajjal, sóval, borssal, a kakukkfűvel és a fokhagymával simára keverjük, és egy kevés vízzel
hígítjuk.
A saláta hozzávalóit egy salátás tálba tesszük, összekeverjük, azután leöntjük a marináddal, mindezt újra jól összeforgatjuk. Ezután tányérokra szedjük, és tálalás előtt vágott petrezselyemmel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre