Elkészítés: A hagymát felaprítom, zsíron megdinsztelem, leveszem a tűzről, és 4 teáskanál fűszerpaprikával elkeverem. Visszateszem a tűzre, hozzáadom a húst, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Nem sózom, csak borsozom, mert a hús maga is sós. Fedő nélkül főzöm, hogy elforrja a levét, és mindannyiszor újra öntök hozzá, ettől lesz szaftos. Legalább két, két és fél órán keresztül főzöm, kb. egy óra elteltével megkóstolom, hogy kell-e hozzá még só. Házisonka esetében általában nem szükséges. Ha már majdnem kész, a burgonyát negyedekre vágom, a húst felengedem vízzel, újra megkóstolom, hogy elég sós-e, majd belefőzöm a burgonyát. Ha a burgonya is és a hús is megfőtt, friss, puha kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre