Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkaleves snidlinggel

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 2 fej hagyma (lilahagyma is jó)
  • 3 ek olaj
  • 1,5 l alaplé
  • 1 adag leveszöldség
  • 2 szem burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi majoránna
  • 3 db babérlevél
  • 10 db egész bors
  • 5 dkg szárított gyömbér
  • 1 csipetnyi rozmaring
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 1 db szerecsendió
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek mustár
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag csigatészta
  • 4 db kemény tojás (fejenként egy)
  • 1 csokor snidling
  • 2 db zöldpaprika

Elkészítés

  1. Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymákat, majd rádobjuk a kockára vágott sonkát. Addig irítjuk, amíg a hús jól átsül.
  2. Felöntjük fel az alaplével és beledobjuk a leveszöldségeket. Beleszórjuk a fokhagymát, a majoránnát, a babérlevelet, a borsot, a szárított gyömbért, a rozmaringot, a pirospaprikát és a szerecsendiót,  és gyöngyözve főzzük kb. egy órát. A lényeg, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
  3. Egy rendhagyó habarást készítünk: a tejfölbe keverjük a citromlevet, a barna cukrot, a lisztet, a mustárt és egy kis petrezselymet. Hozzáöntünk a forró leves levéből, jól elkeverjük, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. Tálalásnál belerakjuk a negyedelt kemény tojásokat, a felaprított snidlinget, a felkarikázott zöldpaprikát és a kifőzött csigatésztát. 

    MARADT A HÚSVÉTI FÜSTÖLT HÚSBÓL? KÉSZÍTS BELŐLE ISTENI EGYTÁLÉTELT - VIDEÓ! >>> 

    ÍGY HASZNÁLD FEL A MARADÉK HÚSVÉTI SONKÁT! 13 EGYSZERŰ RECEPT >>> 

    MI MEDDIG ÁLL EL A HŰTŐBEN? Így tárold a maradékot! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss