Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkaleves - nem csak húsvétkor

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy kevés olajon megpároljuk a megtisztított, megpucolt és felaprított zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, a sonkalével és ha még szükséges, vízzel.
  2. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott sonkát, a szárzellert és a leveskockát, majd forrástól számítva kb. 30 perc alatt készre főzzük.
  3. Tormával ízesítjük, ha szükséges, sózzuk.
  4. Tálaláskor a leves mellett a tányérba teszünk egy darab főtt tojást is. Tormával és zellerlevéllel díszítjük.

Megjegyzés

A sonka főzőlevét lefagyaszthatjuk, így az év folyamán bármikor elkészíthetjük a levest. Friss zöldségekkel még ízletesebb. Sonkalével főzhetünk pl. burgonyafőzeléket, de készíthetünk zöldséges aszpikot is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek