Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkába töltött cukkinis rizottó sült kaliforniai paprikával

MME MME
45 perc
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az olajat a vajjal felhevítjük, rászórjuk a rizst, megsózzuk, a szemeket felforrósítjuk, majd felengedjük a fehérborral, folyamatosan kavargatjuk, majd borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. A felkockázott cukkinit is hozzáadjuk, majd a forró vizet apránként adagoljuk hozzá, folyamatosan kavargatva.

Ha a rizsszemek megfőttek, belekeverjük a reszelt parmezánt, a ricottát és a felaprított zöldhagymát. Simára keverjük.

3 decis leveses csészéket a sonkaszelettel kibélelük úgy, hogy túllógjon a csésze szélén. Megtöltjük a csészéket arizottóval, a sonkákat visszahajtjuk. 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre.

A kalifornia paprikákat megmossuk, csíkokra vágjuk, és fokhagymával, rozmaringgal forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk.

A sonkaburokban sült rizottót tányérra borítjuk, és a sült paprikával, valamint a cikkekre vágott tojásokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss