Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkába tekert csirkemellfilé fehérboros zöldségekkel

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst hideg vízben megmossuk. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, sóval, paprikával és rozmaringgal ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.

Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert, a cukkinit, vékony csíkokra vágjuk őket. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.

Forró olajban üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, és rövid ideig tovább pirítjuk. Belekeverjük a boros paradicsompürét, majd sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk.

A filét előmelegített tányérra tesszük. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek