Elkészítés: A húst hideg vízben megmossuk. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, sóval, paprikával és rozmaringgal ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.
Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert, a cukkinit, vékony csíkokra vágjuk őket. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
Forró olajban üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, és rövid ideig tovább pirítjuk. Belekeverjük a boros paradicsompürét, majd sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk.
A filét előmelegített tányérra tesszük. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre