hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával és sajttal töltött húsvéti kalács

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejet elkeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, két tojás sárgáját, a sót és a zsírt, majd tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt, hozzáadjuk az olvasztott margarinnal elkevert olajat. A tetejét megszórjuk liszttel, és letakarjuk. Kb. 30 percig kelesztjük.
  2. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk, majd hosszában három részre vágjuk.
  3. A középső részbe az apró kockára vágott sonkát tesszük, amit előzőleg összekeverünk a sajtkrém harmadával.
  4. Két tojást megfőzünk, megpucolunk és apró kockára váguk. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt, illetve a krémsajt harmadát, majd ezzel megtöltjük a tészta második részét.
  5. A harmadikat krémsajttal elkever friss reszelt tormával töltjük meg.
  6. A három tésztát óvatosan hosszában feltekerjük, a végeiket összenyomjuk, és fonatott készítünk belőle. Margarinnal kikent tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük, majd egy felvert tojással megkenjük a tetejét.
  7. 220 fokra előmelegített sütőben tesszük, 5 perc után visszavesszük 170 fokra, és 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek