Elkészítés: A csülköt egy kuktába tesszük, ám előtte alaposan megmossuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a mézet, a zöldségeket, a gyömbért, az ételízesítőt, a sót, a vöröshagymát, a bort és annyi vízben, hogy ellepje, puhára pároljuk. A burgonyát és a zöldborsót külön főzzük.
Közben előkészítjük a tepsit, amit kikenünk a vajjal, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A puha csülköt vékony csíkokra vágjuk, és a tepsiben elrendezgetjük. Rárétegezzük a vöröshagymán megpárolt gombát, babot, zöldborsót, kockára vágott zöldségeket, burgonyát, így nagyon szép színes lesz.
Végül a tojást és a a tejszínt jól elkeverjük, és a tetejére öntjük. Még 1 pohár tejföllel lekenjük a tetejét, hogy ki ne száradjon, végül reszelt sajttal megszórjuk.
160 fokos sütőben 45 percig sütjük. Pihentetés után kockára vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre