Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somogyi rakott csülök

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt egy kuktába tesszük, ám előtte alaposan megmossuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a mézet, a zöldségeket, a gyömbért, az ételízesítőt, a sót, a vöröshagymát, a bort és annyi vízben, hogy ellepje, puhára pároljuk. A burgonyát és a zöldborsót külön főzzük.

Közben előkészítjük a tepsit, amit kikenünk a vajjal, majd zsemlemorzsával megszórjuk.

A puha csülköt vékony csíkokra vágjuk, és a tepsiben elrendezgetjük. Rárétegezzük a vöröshagymán megpárolt gombát, babot, zöldborsót, kockára vágott zöldségeket, burgonyát, így nagyon szép színes lesz.

Végül a tojást és a a tejszínt jól elkeverjük, és a tetejére öntjük. Még 1 pohár tejföllel lekenjük a tetejét, hogy ki ne száradjon, végül reszelt sajttal megszórjuk.

160 fokos sütőben 45 percig sütjük. Pihentetés után kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss