Elkészítés: A mazsolát a rumos narancslébe áztatom.
A piskótához a tojásokat habosra keverem a porcukorral, sóval, hozzáöntöm az étolajat, majd a lisztet és a sütőport. A kakaósnál is így járok el. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, előmelegített sütőben megsütöm, kb. 175 °C-on.
A diós piskótához a tojásfehérjéket habbá verem egy csipet sóval, beleadagolom a porcukrot, a darált diót és a lisztet. Ezt is megsütöm.
A krémhez felfőzöm a pudingport a tojássárgájával és a cukorral - lassú tűzön. A margarint kikeverem a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverem a kettőt.
A kakaós lapot megöntözöm a rumos narancslével, de ne ázzon el! Erre kenem a vaníliás krémet, majd középre kerül a diós lap, erre ismét krém és mazsola, a tetejére a sárga lap.
A csokit felolvasztom a margarinnal és a rumaromával. Bevonom a torta tetejét. Habtejszínnel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre